Norges Hundeskole logo
Valpens første nyttårsaften

Valpens første nyttårsaften

Gjør valpen trygg på fyrverkeri

Feiringen av nyttår forbindes med glede og forventning, men kan bli skremmende og stressende for hunden. Lyden av fyrverkeri og fest kan skape stress og angst hos valper som ikke er vant til lydene og lysglimt. Her får du noen tips som kan gjøre nyttårsfeiringen med hund mindre stressende og mer lystbetont.

Introduser lyden av fyrverkeri gradvis
Start tidlig med å introdusere valpen din for lyder som ligner på fyrverkeri. Dette kan inkludere å spille opptak av fyrverkeri på lavt volum mens du gir valpen positiv oppmerksomhet eller belønning. Øk volumet gradvis over tid for å hjelpe valpen med å bli vant til lydene.

 

Lag en trygg hule til hunden
Valper søker ofte etter et trygt og sikkert sted når de føler seg utrygge. Lag en komfortabel hule for valpen din, enten det er i et hjørne med tepper eller i en hundeseng. Velg gjerne et sted i hjemmet der det ikke er så mange vinduer og støy fra fyrverkeriet. Plasser noen av valpens favorittleker og en gammel t-skjorte med din lukt for ekstra trøst.

 

Hold valpen aktiv før kvelden
En trøtt valp vil mest sannsynlig være mer avslappet og mindre reaktiv på lyder. Ta en ekstra lang spasertur før fyrverkeriet braker løs og lek aktivt for å hjelpe valpen å bruke opp overskuddsenergi.

 

Skap bakgrunnsstøy
Under selve feiringen, skap bakgrunnsstøy for å dempe lyden av fyrverkeri. Du kan bruke hvit støy fra en vifte, musikk eller til og med en spesiell lydmaskin for kjæledyr. Dette hjelper med å dempe de plutselige lydene og gjøre dem mindre skremmende.

 

Gi valpen oppmerksomhet
Valper, som barn, søker trygghet og støtte fra sine omsorgspersoner. Gi ekstra oppmerksomhet og kos til valpen din under nyttårsfeiringen. Dette kan bidra til å styrke båndet mellom dere og gi valpen ekstra trygghet.

Valpens første nyttårsaften trenger ikke å være en stressende opplevelse. Ved å være forberedt og ta noen forholdsregler, kan du gjøre nyttårsfeiringen trygg og behagelig for din hund. Husk at hvert dyr er unikt, så vær oppmerksom på valpens signaler og tilpass tilnærmingen din etter behov. Med omsorg og oppmerksomhet kan du bidra til å sikre at valpen din starter det nye året på en positiv og glad måte. God nyttårsfeiring!